El deporte, oportunidad de inclusión para niños con TEA
maig 2, 2022
Sexualitat i TEA
juliol 15, 2022
Show all

Joves En Inclusió aconsegueix una acreditació d’excel·lència atorgada per la National Autistic Society

El programa Joves En Inclusió (JEI) ha obtingut una acreditació d’excel·lència atorgada per la National Autistic Society (NAS). Aquesta iniciativa ha estat impulsada i finançada  per AUTEA. La NAS ha acreditat a centres de països com: Anglaterra, Escòcia, Gal·les, Irlanda, Malta, Xipre, Aràbia Saudita, Qatar, Emirats Àrabs Units i  Singapur.

La NAS, fundada el 1962 és una de les entitats per a persones amb autisme més influents i amb més prestigi d’arreu del món, essent l’organització més gran i antiga dins d’aquest àmbit a Regne Unit. Una de les seves funcions és vetllar per tal que hi hagin centres especialitzats amb autisme i que duguin a terme bones pràctiques basades en l’ús de tècniques amb evidència científica.

El  procés per obtenir l’acreditació ha durat més d’un any i, a més a més, a causa de la pandèmia s’ha posposat vàries vegades la data l’avaluació.

L’avaluació ha consistit en dues fases: una fase prèvia d’auto auditoria i de preparació i una segona d’avaluació in situ on un certificador internacional de la NAS es va desplaçar fins a Andorra i va estar tres dies avaluant el servei. En aquesta última es van dur a terme observacions directes a tot l’equip de professionals i alumnes, entrevistes a l’equip directiu (coordinadora i tècnica) i revisió de documentació i entrevistes amb els familiars. Finalment qui a atorgat l’acreditació ha estat un comitè d’experts.

Els punts forts que la NAS ha destacat de Joves en Inclusió són:

  • L’equip de professionals està altament qualificat i té una gran experiència en autisme.
  • La ràtio 1 a 1 permet oferir un servei completament individualitzat, d’alta qualitat i imprescindible per la bona evolució dels alumnes.
  • Les famílies es van mostrar molt satisfetes pel que fa al centre, als professionals especialitzats i a l’evolució que han fet els/les seus/ves fills/es.
  • El centre ha desenvolupat relacions positives amb comerços de proximitat i altres serveis que faciliten la inclusió dels alumnes a la comunitat.
  • Els alumnes es mostren molt vinculats a tots els professionals de l’equip.
  • Els professionals tenen en compte en tot moment les necessitats de cada un dels alumnes promovent així la pràctica de l’atenció centrada en la persona.
  • En el centre s’hi implementen tècniques d’elevada evidència científica per l’autisme com: mètode TEACCH, sistema de comunicació PECS, suport conductual positiu, mètode ABA, entre altres.
  • Es dona molta importància a les habilitats d’autonomia que s’han ensenyat en l’entorn terapèutic per garantir que els alumnes ho puguin aplicar fàcilment en la comunitat i a casa.
  • Hi ha una estreta relació de col·laboració entre l’equip de professionals i les famílies dels alumnes.

Aquesta acreditació no caduca, només s’indica la data en la qual s’ha aconseguit. Tot i això, la NAS recomana fer una revisió de la pràctica cada tres anys per tal de seguir garantint els estàndards de qualitat basats en les bones pràctiques per la intervenció en autisme.

 

Eva Flotats Bernadó

Coordinadora de JEI