Com treballem a JEI
març 1, 2021
EL REPORTATGE – Joves En Inclusió
abril 6, 2021

A JEI, treballem de forma estreta amb les famílies dels/les alumnes, és a dir, mantenim un contacte diari amb ells per tal que puguin saber, en tot moment, com ha estat el dia del o la jove i també com està sent la seva evolució en comparació amb mesos enrere.

Considerem que aquesta comunicació és crucial per al desenvolupament dels i les nostres joves per diversos motius:

Per una banda, en produir-se algunes dificultats conductuals, és molt important anar a l’una amb les famílies i utilitzar tots i totes les mateixes pautes, ja que aquesta és l’única manera de poder aconseguir extingir les conductes socialment inadequades. És per això que, des del centre, en tot moment estem disposats a escoltar qualsevol dubte que puguin tenir de cara al comportament del o la jove i oferir les eines necessàries, que també s’apliquen al centre per tal de millorar la qualitat de vida dels joves i de les seves famílies.

D’altra banda, un altre dels motius pels quals es manté el contacte diari amb les famílies és perquè en tot moment volem que siguin partícips de les diferents activitats que realitzen els i les nostres joves al centre. De manera que, si alguna d’aquestes tasques es poden dur a terme a casa també ho facin, per així poder augmentar aquesta autonomia que busquem des del primer moment i també per poder generalitzar els aprenentatges.

Per exemple, les habilitats de vida independent són les més idònies per fer també a casa, ja que implica plegar roba, escombrar i fregar, rentar els plats, estendre rentadores, fer el llit, etc. En definitiva, tasques que s’han de fer durant el dia a dia per mantenir una correcta higiene tant material com personal i per fomentar la seva autonomia personal.

També es duen a terme reunions periòdiques amb cada família on se’ls comenta l’informe de seguiment, l’evolució i s’acorden els objectius nous a treballar.

En definitiva és importantíssim fer aquest treball coordinat amb les famílies, ja que d’aquesta manera es potenciarà al màxim el desenvolupament d’aquests joves.

 

Jana Sancho Cabello

Educadora de JEI